Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@20:46:15 GMT

با توصیه‌های دم دستی امدادی آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۵۲۱۶

با توصیه‌های دم دستی امدادی آشنا شوید

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در این مطلب ا در مورد راهکار‌هایی برای کمک‌های امدادی زمان دندان‌درد، سکته مغزی، حمله قلبی و خفگی سوالاتی را مطرح کرده ایم که میخوانید.

دندان‌درد شدید را باید چگونه قابل تحمل کنید؟

در مورد دندان اگر خونریزی اتفاق افتاد باید گاز استریل با حجم داخل دهان گذاشته شود تا از این اتفاق جلوگیری کند و در زمان ‏مناسب به مرکز درمانی مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر دندان‌درد به خاطر مشکلات ریشه‌ای است دیگر باید حتما از همان ابتدا به پزشک ‏مراجعه کنید و در این حالت تنها می‌توانید از قرص مفنامیک اسید استفاده کنید. استفاده از ژل‌های بی‌حس‌کننده برای درد دندان ‏توصیه نمی‌شود. ‏

حمله قلبی و مرگ ظاهری را بشناسید

کسانی که دچار حمله قلبی می‌شوند و پشت‌بند آن دچار ایست قلبی و تنفسی می‌شوند به این معنا که علایم حیاتی را از دست ‏می‌دهند به اصطلاح دچار مرگ ظاهری شده‌اند و قابلیت احیا دارند. اگر فردی را دیدید که روی زمین افتاده است باید یک سری کار ‏را انجام دهید؛ قبل از هر چیز باید سطح هوشیاری مصدوم را چک کنید، به کتف‌هایش ضربه بزنید و از او بپرسید که آیا شما را ‏‏می‌شناسد؟ باید حتما چک کنید که فرد هوشیاری دارد یا خیر؟ اگر جوابی نداد به این معناست که بیهوش است و سریع باید با ‏نیرو‌های امدادی تماس بگیرید.

اگر یک فرد تنفس نداشت قطعا نبض هم ندارد و باید عملیات احیا بر روی او انجام شود. هر کسی ‏که به هر دلیلی نبض و تنفس ندارد حتما باید عملیات احیای قلبی و ریوی برایش انجام شود، این کار را عامه مردم می‌توانند انجام ‏دهند، اما باید از قبل آموزش‌های لازم را دیده باشند، اگر چنین آموزشی ندیده‌اید به هیچ عنوان اجازه اجرای عملیات احیا را ندارید. ‏ شخصی که دچار حمله قلبی می‌شود اول از همه دستش را روی قلبش می‌گذارد، تعریق شدید دارد، آب دهانش را قورت می‌دهد و ‏قدرت ایستادن ندارد. معمولا کسانی که دچار حمله قلبی می‌شوند اگر بتوانند سرفه‌های شدید کنند می‌تواند کمک‌کننده باشد ‏که البته درصد کمی ممکن است دراین روش، کمک‌کننده کند. ‏

برای نجات فرد از خفه‌‎شدن چه باید کرد؟
انسداد راه هوایی را خفگی می‌گویند. در این اتفاق نخستین راه این است که فرد را وادار کنید که سرفه شدید کند تا شاید جسم از ‏گلویش خارج شود. اگر خفگی شدید است و تنفس قطع شده بیمار را به جلو خم کنید و کنار و متمایل به پشت سر او بایستید (در ‏کودکان پشت سر قرار بگیرید) و میان دو کتفش ضربه بزنید‎. ‎‏ درون دهان را بررسی کنید که اگر جسم از جای خود حرکت کرده ‏است، آن را خارج کنید‎. ‎‏ اگر موفق نشدید ‏‎ ‎برای فشار به شکم آماده شوید؛ اگر ضربه به پشت موثر نبود، در پشت بیمار قرار ‏بگیرید و مشت بسته خود را به گونه‌ای قرار دهید که انگشت شست‌تان بالای شکم و زیر دنده‌ها باشد‎. ‎‏ در مرحله بعدی برای فشار به ‏شکم با دست دیگر مشت خود را بگیرید و تا پنج بار به داخل و بالا فشار دهید. درون دهان را بررسی کنید اگر جسم از جای خود ‏حرکت کرده است، آن را خارج کنید‎. ‎

درنهایت اگر موفق نشدید این را فراموش نکنید که باید با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن اورژانس به طور متناوب ضربه به ‏پشت و فشار شکمی را ادامه دهید‎. ‎‏ این را هم یادتان نرود که‎ ‎فشار شکمی در شیرخواران، خانم‌های باردار و افراد بسیار چاق ‏ممنوع است‎. ‎

سرفه شیرخوار
انسداد نسبی در راه هوایی شیرخوار باعث سرفه و اختلال در تنفس می‌شود، اگر این انسداد کامل باشد کودک توانایی تنفس و سرفه کردن را ندارد و به‌سرعت بیهوش می‌شود‎؛ در این شرایط باید دو هدف را دنبال کنید: ‏
‎ ‎برطرف‌کردن انسداد در ناحیه حلق ‏‎ ‎و در صورت نیاز انتقال شیرخوار به بیمارستان‎. ‎

علایم و نشانه‌ها
در انسداد متوسط: صورت شیرخوار قرمز است و می‌تواند سرفه و گریه کند‎. ‎
در انسداد شدید: شیرخوار به زحمت گریه می‌کند یا صدایی از خود خارج می‌کند و نمی‌تواند نفس بکشد‎. ‎

آشنایی با علایم سکته مغزی

ما در کمک‌های اولیه مربوط به سکته مغزی قانونی به نام FAST ‎‏ داریم که به معنای کنترل صورت، دست، صحبت کردن و ‏زمانی که مصدوم پاسخ می‌دهد، است، در هر حال سکته مغزی یک سری علایم دارد که باید آن‌ها را بلد باشید. در مرحله نخست ‏سردرد شدید ناگهانی اتفاق می‌افتد، مصدوم گیج و منگ می‌شود، افتادگی یک طرف صورت، فلج شدن یک طرف بدن، اشکال در ‏صحبت و حتی در مراحل بعدی ممکن است مصدوم بیهوش شود. دانستن همه این علایم برای تشخیص این‌که شخص دچار سکته ‏مغزی شده یا خیر کافی است. ‏

پس از این‌که سکته مغزی اتفاق افتاد باید یک سری کار‌ها را انجام دهید؛ حمایت از سر و گردن در مورد سکته مغزی مهم است و ‏این‌که آسیب‌های دیگری به مصدوم تحمیل نشود. بهتر است سر و شانه‌های مصدوم را کمی بالاتر از بدن قرار دهید و بهتر است ‏که فرد در حالت نشسته قرار بگیرد و سر مصدوم و زانوهایش را خم کنید. برای خروج بزاق سر بیمار را به سمتی که فلج شده ‏است خم کنید و با یک پارچه تمیز ترشحات را پاک کنید و درنهایت هر چه سریع‌تر بیمار را به مراکز درمانی منتقل کنید. ‏

کسانی هم هستند که دچار آسیب به سر می‌شوند؛ علایم این آسیب شبیه به علایم سکته مغزی است، علایمی مانند فراموشی، گیجی ‏و منگی، تشنج، کاهش هوشیاری، سردرد، تغییر رفتار و تنفس صدادار. در ضرباتی که به سر می‌خورد حتی ممکن است مایع ‏خاص یا خون از گوش خارج شود. در این حالت مصدوم باید حتما دراز بکشد، زیر سر فرد را باید بالا بیاورید. در مورد این افراد ‏یادتان باشد که این مصدومان ممکن است دچار تغییرات علایم حیاتی شوند. مهم است که هر ٥ دقیقه علایم حیاتی این افراد را ‏چک کنید، این روند علایم حیاتی در این مصدومان کمک می‌کند که دکتر بداند مصدوم شما تا رسیدن به بیمارستان چه روندی را ‏طی کرده و در بحث درمان کمک‌کننده است. در مورد آسیب به سر انتقال فوری به بیمارستان بسیار مهم است. ‏

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۵۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای ظهر پنج شنبه در دیدار با کارگران هرمزگانی ضمن تبیین نگاه دقیق دین مبین اسلام به موضوع کار و کارگر اظهار داشت: نفس کار و تولید در دین اسلام از ارزش والایی برخوردار است و بیکاری، کم‌کاری و سستی در این الهی مذمت شده است.

وی با اشاره به خطرات کم رنگ شدن فرهنگ کار و تلاش در جامعه افزود: کنار گذاشته شدن کار و تلاش در جامعه آهنگ توسعه و پیشرفت را از بین می‌برد و منجر خواهد شد که با گسترش فقر در جامعه زندگی‌های عزتمندانه نیز از بین بروند.

محسنی اژه‌ای، کار، تولید و تولید ثروت را عوامل اصلی توسعه، عزت و استقلال کشور معرفی و بیان کرد: دوری گزینی از کار و تلاش می‌تواند استقلال سیاسی جامعه و حتی فرهنگ و اعتقادات مردم را خدشه دار کند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال‌ها به موضوعات اقتصادی عنوان‌کرد: اگر بخواهیم شعار امسال را که جهش تولید با مشارکت مردم است را محقق کنیم یکی از نیروهای فعال و تأثیر گذار برای تحقق این مهم جامعه بزرگ کارگری است.

وی با بیان اینکه کارگران و خانواده‌هایشان درصد قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: کارگران سهم بزرگی در تحقق شعار سال دارند و باید به جایگاه این قشر در جامعه بیش از پیش توجه شود چرا که کارگر هم به لحاظ عقلی و هم به لحاظ توصیه‌های رسیده از سوی بزرگان دین در جایگاه رفیعی قرار دارند.

ضرورت تضمین امنیت شغلی کارگران

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، عنوان‌کرد: باید برای کارگران شرایط ارتقای شغلی نیز دیده شود و همه کارگران بیمه شده و از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند و امنیت شغلی برای کارگران تضمین شود.

وی تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقای شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه تاکید کرد: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضائیه است؛ باید کارگران بدانند که مرجع تجدید نظر پیرامون برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضائیه است.

رئیس دستگاه قضا، با تاکید بر لزوم شناسایی عوامل مؤثر در امنیت شغلی کارگران گفت: قانون برای رسیدگی به اختلافات بین کارگر و کارفرمایان مرجعی را پیش‌بینی کرده است که یکی از اعضای آن کمیسیون نیز جزو قضات قوه قضائیه است اما کارکرد این کمیسیون به درستی برای مردم تبیین نشده است و این وظیفه حاکمیت است که این کمیسیون و نحوه فعالیت آن را به اطلاع مردم برساند.

وی، مسکن را یکی از مهم‌ترین موضوعات اصلی و پر هزینه در سبد خانوار دانست و اظهار کرد: امروز با حقوق کارگری و حتی حقوق قضائی امکان تهیه مسکن وجود ندارد و وظیفه اصلی حکومت این است که راه‌های صاحب مسکن شدن برای مردم را باز کند تا مردم بتوانند به مسکن متعارف که در قانون اساسی نیز پیش بینی شده است دست پیدا کنند.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: لازم است مشکلاتی که در استان هرمزگان مربوط به قوه قضائیه می‌شود احصا شده و تحویل رئیس کل دادگستری استان شود.

وی خاطرنشان‌کرد: مشکلات احصا شده توسط رئیس کل دادگستری استان پیگیری و حل خواهد شد و چنانچه از اختیارات وی خارج بود با تفویض اختیارات یا به صورت پیگیری شخصی دنبال خواهد شد.

کد خبر 6095145

دیگر خبرها

  • حادثه رانندگی در جاده کرج - چالوس ۸ مصدوم داشت
  • یک کشته و ۱۹ مصدوم در دو حادثه رانندگی
  • ۲ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کهگیلویه و بویراحمد
  • سه سرنشین لنج آتش گرفته در آبهای جزیره هرمز جان باختند
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • فوت 3 سرنشین لنج آتش گرفته در آب های جزیره هرمز
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • سردار آزمون رخ به رخ غول آشنا
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • علایم و نشانه‌های مالاریا چیست؟