Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی گفت: حوادث لخته‌ساز تا سه ماه بعد از ابتلا به کروناهای متوسط و شدید رخ می‌دهد باید اقدامات پیشگیرانه بعد از بهبودی صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکبر سلیمانی فوق تخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: ویروس جدید کرونا به نام امیکرون سوش BR4BA5 که از همان خانواده ویروس‌های تاج‌دار بوده و به‌طور ساده می‌توان گفت از خانواده ویروس‌های سرماخوردگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه وحشتناک‌ترین موج کرونا همان موج دلتا بود که مرگ و میر بسیاری داشت تصریح کرد: در ارتباط با امیکرون قدرت ویروس کمی کاهش یافت اما علی‌رغم جهش‌های متعدد و فرارهای مکرر ویروس از سیستم ایمنی با تلاش دانشمندان، واکسن‌‌های مختلفی علیه ویروس طراحی و ساخته شد و ایران نیز از این موضوع مستثنی نبود.
 
سلیمانی بیان کرد: با توجه به جهش‌های ویروس کرونا، این ویروس از واکسن‌ها فرارهای متعددی داشت و با توجه به درصد خوب پوشش واکسن باز هم سوش جدید، افراد بسیاری را مبتلا کرد و عده‌ای از آن‌ها را به سمت مرگ پیش برد.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی ادامه داد: علائم بالینی ویروس BR4BA5 همان علائم سرماخوردگی است اما گلودردهای خاصی دارد و در برخی بیماران بسیار دردناک و رنج‌آور است، که یکی از ویژگی‌های تشخیصی آن، همین موضوع است و علائم عمومی مثل دردهای عضلانی و استخوانی، بی‌حالی شدید، کمردرد و پادرد و علائم تنفسی می‌تواند در این بیماری ایجاد شود.
 
وی یادآور شد: این ویروس هیچ فرقی با ویروس دلتا یا کروناهای قبلی ندارد و به راحتی می‌تواند ریه را درگیر کند، از همین‌رو نگرانی‌های هفته اول و هفته دوم همچنان وجود دارد و اگر دقت نشود و ویروس وارد ریه شود می‌تواند نگران‌کننده باشد.
 
سلیمانی بیان داشت:  باید بررسی شود فردی که دچار ویروس می‌شود چه ویژگی‌هایی دارد چراکه ویژگی‌های میزبان در شدت بیماری مهم است، اگر بیمار فردی باشد که سیستم ایمنی ضعیفی دارد و بیماری‌های مزمن قلبی و ریوی، روماتیسم و دیابت کنترل‌نشده و یا فشار خون داشته باشد، خانم باردار باشد یا داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مصرف کند باید دقت بیشتری در حین بیماری داشته و اگر دچار علائم بالینی اولیه شد باید سریعا مراجعه کند تا دچار درگیری ریه نشود.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی یادآور شد: این بیماری دو رو دارد، قسمتی که ریه را درگیر می‌کند و قسمتی که ریه را درگیر نمی‌کند و دارای علائم بالینی بسیار متنوعی چون سردرد، بدن‌درد، تب، تعریق شدید در عصر و شب، ضعف، سرفه و.. است و علت سرفه حتما درگیری ریه نیست، می‌تواند به علت درگیری مجاری تنفسی فوقانی رخ دهد.
 
وی بیان داشت: اگر سرفه‌ها طولانی و اذیت‌کننده شد حتما باید به‌عنوان یکی از علائم خطر تلقی شود، اما اگر ریه در اثر این ویروس درگیر شود علاوه‌بر شدت یافتن سرفه‌ها تنگی نفس و سنگینی سینه هم وجود دارد و در معایانات بالینی اگر بافت‌های ریه و پارانشیم ریه را درگیر کند، بیمار دچار کمبود اکسیژن می‌شود و این فاکتور تشخیص خوب برای پزشک است.
 
سلیمانی خاطرنشان کرد: تند شدن تنفس و تشدید علائم تنفسی فوقانی که تبدیل به علائم تحتانی می‌شود می‌تواند مبین درگیری ریه باشد و باید در این زمان به پزشک مراجعه شود.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی با تاکید بر اینکه کرونا بیماری موزی و پیچیده‌ای است افزود: اگر بیشتر از 12 هفته علائم بالینی مرتبط با کووید ادامه یابد تحت عنوان سندروم لانگ کووید یا بیماری کووید طولانی‌مدت قلمداد می‌شود.
 
وی شایع‌ترین علائمی که مزمن و نگران‌کننده می‌شود را سرفه دانست و بیان داشت: سرفه مزمن به علت درمان نادرست یا به موقع باعث تنگی و انسداد برونش‌های کوچک می‌شود که باید به موقع به پزشک مراجعه شود و درمان آغاز شود.
 
سلیمانی یادآور شد: یکی دیگر از علائمی که مزمن و خسته‌کننده می‌شود، خستگی است که از آن به سندروم خستگی مزمن یا ضعف‌های عضلانی ایجاد می‌شود که با بازتوانی ریه و ورزش‌های هوازی و تمرین‌های تنفسی و داروهای کمک‌کننده درمان انجام می‌شود، اما این موضوع گاها تبدیل به مسائل روحی و روانی شده و نیاز به مشاوره حمایتی دارد.
 
وی سردردهای طولانی‌مدت را یکی دیگر از مشکلات بعد از کرونا دانست و گفت: اگر سردردها ناشی از انسداد و تنگی عروق و یا ایجاد لخته باشد، جای نگرانی نیست و با درمان‌های علائمی درمان می‌شود اما اگر حوادث لخته‌ساز به وقوع بپیوندند که به دنبال کروناهای متوسط تا شدید رخ می‌دهد و تا سه ماه بعد از کرونا ایجاد می‌شود و باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
 
این متخصص آسم، ریه و بیماری‌های تنفسی افزود: حوادث لخته‌ساز در ارتباط با هر ارگانی از بدن ممکن است رخ دهد، اگر در سر ایجاد شود سردردهای شدید برای بیمار ایجاد می‌کند، اگر در پا ایجاد شود ورم و درد پا را به‌همراه دارد و اگر در یه رخ دهد باعث ایجاد تنگی نفس ناگهانی و شدید می‌شود و درمان‌های خاص خود را دارد، اما در افراد چاق و کم‌تحرک بیشتر دیده می‌شود.
 
وی بازگشت بویایی بعد از کرونا را حتمی دانست و یادآور شد: این مشکل تا یک سال هم گاها به طول انجامیده اما دائمی نبوده و بیمار می‌تواند با استفاده از بوهای تند غیرمضر مشکل را رفع کنند و دارو چندان موثر نیست.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ریه و بیماری های تنفسی متخصص آسم علائم بالینی ریه را درگیر یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟